Historiaa
Kellon Työväen Urheilijoiden voimistelutoiminta on alkanut v. 1977, jolloin Oulun Tarmossa voimisteleva, mutta Kellossa asuva, Eija Kiiskinen aloitti vetämään tyttöjen jumppaa KTU:n naisjaoston alaisuudessa. Alkuun tytöt jaettiin vain pikkutyttöihin ja isoihin tyttöihin. Myöhemmin tytöt alettiin jakaa ikävuosittain joukkueisiin.
Joukkueet osallistuivat 80-luvulla sekä joukkuevoimistelu- että ryhmätanssikilpailuihin. Menestystä ryhmätanssin puolelta tuli mm. valtakunnallisesta Taidetapahtumasta, jossa seuramme sai kunniamaininnan koreografiasta. Joukkuetta ohjasivat Maria Anttila (nyk. Laukka) ja Maija Hekkala. Joukkueessa olivat mukana mm. Satu Kiuttu ja Erja Kiiskinen (nyk. Ukkola).
Ensimmäinen TUL:n mestaruusmitali joukkuevoimistelusta tuli v. 1989, jolloin seuran 8-10v tytöt saivat pronssia naruohjelmallaan. Joukkueessa voimistelivat Jaana Alikoski (nyk. Ukonaho), Niina Alikoski (nyk. Meriläinen), Ulla Tienhaara, Merja Isokoski, Anniina Nousiainen (nyk. Pohjola) ja Tiina Manninen. Joukkueen valmentajana toimi Erja Kiiskinen (nyk. Ukkola).
Seuraavaa mitalia odotettiin kymmenen vuotta. Mitalin v. 1999 toivat seuralle Maarit Heinonen, Tiina Järvelä, Titta Järvelä, Kirsi Kiuttu, Kaisa Kumpumäki, Anna Nybacka, Emilia Ojala, Kaisa Punkeri, Marika Sali ja Susanna Suomela. Sen jälkeen tämä joukkue eri kokoonpanoilla on tuonut seuralle useita eri värisiä TUL:n mestaruuskilpailujen mitaleja. Kultaa tuli v. 2005 keväällä kokoonpanolla Maarit Heinonen, Tiina Järvelä, Titta Järvelä, Anna-Kaisa Pasanen, Kaisa Punkeri ja Susanna Suomela. Joukkuetta on valmentanut alusta asti Erja Ukkola.
Svolin harrastekilpailuista on seura saanut myös kultaa vuonna 2004. Mitalistit olivat 14-16-vuotiaat Taiga-joukkueen Anni Halonen, Pauliina Nauha, Miia Rusanen, Mirka Sali, Heidi Siika-aho. Joukkueen valmentajina toimivat Jenni Halonen (nyk. Krankka) ja Hanna Rissanen.
Isompien tyttöjen ollessa esimerkkinä on pikkutyttöjen innostus lajia kohtaan lisääntynyt myös Kellon alueella. Vuoden 2005 keväällä kilpailevia joukkueita oli seitsemän, 8-vuotiaista aina naisiin saakka. Jaosto, valmentajien ehdotuksesta, teki päätöksen jakaa joukkueita kilpa- ja harrasteryhmiin. Harrasteryhmät harjoittelevat vähemmän, mutta osallistuvat liittojen harrastekilpailuihin tai ryhmätanssikilpailuihin. Kilpajoukkueet osallistuvat myös tanssikilpailuihin, mutta harjoittelua on viikossa enemmän kuin harrasteryhmillä.
Jaoston toiminta on muuttunut myös vuosien myötä. Ennen jaosto koostui lähinnä valmentajista ja muutamasta aktiivinaisesta. Jaostoa kutsuttiin pitkään naisjaostoksi, mutta vuonna 2004 jaosto muutettiin voimistelujaostoksi. Nykyään jaosto koostuu puheenjohtajan ja rahastonhoitajan lisäksi joukkueiden yhdyshenkilöistä. Jokaisesta joukkueesta on valittu yksi äiti tai isä hoitamaan joukkueen käytännön asioita ja olemaan yhdyshenkilönä jaoston ja joukkueen välillä.
Jaostomme vahvuus on oman seuran kasvattamat valmentajat. Kaikki valmentajat ovat aloittaneet pikkutyttönä joukkuevoimisteluharrastuksen seurassamme ja jatkaneet sitten myös valmentajana kun ikää on tullut vähintään 16 vuotta. Olemme pyrkineet jakamaan jokaiseen joukkueeseen sekä nuoria että kokeneita valmentajia. Näin uudet valmentajat saavat ”koulutusta” koko ajan.
Jaoston vahvin ja näkyvin ryhmä on ollut joukkuevoimistelijat, mutta jaoston toiminnassa on lähes alkuvuosista lähtien ollut mukana myös naisten kuntojumppa tai aerobic sekä lasten satujumppatoimintaa.
Jaoston toimintaa ovat seuran juhlien järjestämisen lisäksi olleet kilpailujen järjestämiset, jaoston näytökset, kenttänäytöksiin osallistuminen, erilaiset talkoot, ja muut tapahtumat.