Otteluraportti 28.4.2024 Ajax-KTU

30.4.2024

Jalkapallon nelosdivisioona käynnistyi viikonloppuna kolmella ottelulla. Kellon Työväen Urheilijat aloittivat sarjan sunnuntaina vierasottelulla yhden sarjan ennakkosuosikin, Sarkkirannan Ajaxin, vieraana. Hyvätasoinen ja vauhdikas ottelu päättyi KTU:n 1-3 vierasvoittoon.

Ensimmäisellä pelijaksolla KTU karvasi ylhäältä ja aiheutti pitkää palloa hyökkääjilleen pelanneen kotijoukkueen toimesta kiperiä tilanteita vieraiden puolustuslinjalle ja Ajax menikin johtoon 14 minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Leevi Koivujärven tehdessä 1-0 taukolukemat.

Ajaxilla oli muutama erinomainen maalipaikka avausjaksolla lisätä johtoa, mutta Aaro Viitanen KTU:n maalilla venyi loistotorjuntoihin.

Toiselle puoliajalle KTU pudotti puolustuslinjaansa tylsyttäen kotijoukkueen pitkän pallon pelaamisen hyökkääjilleen. KTU sai 59 minuutilla sivurajan tuntumasta vapaapotkun 40 metristä josta pelaajavalmentaja Nico Leskelä yllätti maalistaan ulkona olleen Ajax vahdin Iivari Kaukosen tasoittaen pelin 1-1:een.

Ottelun 64 minuutilla Lauri Saari vapautti pitkällä syötöllä Tuomas Yli-Hollon puolittain läpiajoon, joka päättyi tarkkaan sijoitukseen maalin perukoille vieden KTU:n 1-2 johtoon. Ensimmäistä sarjaottelua KTU:n paidassa pelannut Yli-Hollo kruunasi avausmaalinsa komeaan volttisarjaan taaksepäin.

Loppulukemat 1-3:een teki 70 minuutilla kentälle vaihdosta tullut Valtteri Mäkiharju erotuomarin antamalla ensimmäisellä lisäaikaminuutilla myös 30 metristä lähteneellä kaukolaukauksella Ajax-vahdin seikkaillessa tälläkin kertaa pois maaliltaan. Ottelun lopussa Ajaxin Eemeli Keränen pääsi levähtämään kaksi seuraavaa peliä ottamalla suoran punaisen kortin suunsoitosta.

KTU:n joukkue on viimekaudesta hieman muuttunut kun Mustafa Al-Khalifty, Erson Halili ja Borys Filist eivät enään ole joukkueen mukana. Tulopuolella joukkuetta vahvistavat Kaarinan Pojista tullut Tuomas Yli-Hollo, FC Santa Clausista Valtteri Mäkiharju, Juho Jussila Sarkkirannan Ajaxista sekä paluumuuttaja Aleksi Kangas HauPasta.Lisäksi koko viimekauden loukkantumisen vuoksi missanneet Eetu Pääkkölä ja Veli-Matti Niemelä ovat pelikuntoisia.

Seuraava sarjapeli KTU:lla on lauantaina 4.5. klo 13.30 Pateniemen tekonurmella vastassa FC SCJ.